Insights-X neemt met pijn in het hart afscheid van de markt

29-3-2024

Na acht edities sluit Insights-X, de vakbeurs voor briefpapier, kantoor, tassen en meer die voorheen in oktober in Neurenberg plaatsvond, haar deuren. De Raad van Bestuur van Spielwarenmesse eG heeft besloten zich te concentreren op de elementen van de portefeuille die resultaten opleveren: Spielwarenmesse en SPIEL Essen.

"Hoewel Insights-X na de pandemie weer in een stroomversnelling kwam en de grote exposanten terugkeerden, werd uiteindelijk niet het gewenste resultaat bereikt", aldus Christian Ulrich, woordvoerder van de Raad van Bestuur van Spielwarenmesse eG. De beurs werd in 2015 gelanceerd op verzoek van de grote spelers uit de desbetreffende sector. De plezierige, ontspannen sfeer van de beurs werd consequent geprezen, net als het persoonlijke karakter van het evenement, niet in de laatste plaats dankzij de zeer populaire netwerkevenementen na sluitingstijd.

Hoewel veel belangrijke spelers en innovatieve merken zich al hadden aangemeld voor de negende editie, presteerde Insights-X vanuit commercieel oogpunt helaas nog steeds ondermaats en valt het doek.