Beleving, innovatie en prijsuitreikingen centraal tijdens succesvolle Vakbeurs Foodspecialiteiten 2025

03-10-2025

Expo Houten stond 29 en 30 september volledig in het teken van de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2025. De beurs trok een groot aantal bezoekers uit de vers- en speciaalzakenbranche en bood twee dagen lang volop beleving, inspiratie en netwerkmogelijkheden.

Een van de hoogtepunten was de uitreiking van de felbegeerde Noviteitenprijzen. De prijs voor Beste Noviteit 2025 ging naar Gkazas Extra Vierge Olijfolie in pipetjes van zeewier. De Beste Kaasnoviteit 2025 ging naar De Kaasfabriek met de Bolletje Buffel Mozzarella uit de Peel.

Naast deze erkenningen stond de beursvloer vol van andere prijsuitreikingen. Bezoekers stemden op het Mooiste Kerstpakket, Slavakto maakte de winnaars bekend van de vakwedstrijden en Epos reikte de titel Versspecialist van het Jaar uit. Ook het Nationale Kaaskeurconcours (NNKC) kende dit jaar een recordaantal deelnemers.

Veel meer dan food

De naam zegt het al: de beurs draait om foodspecialiteiten. Wie denkt dat het aanbod stopt bij eetbare producten, heeft het mis. Steeds meer exposanten toonden ook nu weer dat de grens tussen food en non-food vervaagt. Op de beurs werden veel prachtige non-foodartikelen getoond die perfect aansluiten bij het presenteren en verkopen van foodspecialiteiten: stijlvol servies, glazen, bestek, kookgerei, serveerplanken, keukenhulpen en decoratieve items voor op tafel. Voor ondernemers uit de gemengde branche was de Vakbeurs Foodspecialiteiten dan ook dé plek om te ontdekken hoe food en non-food elkaar kunnen versterken.

Verhuizing naar Gorinchem in 2026

Met trots én een vleugje weemoed kondigt de organisatie aan dat de volgende editie van de Vakbeurs Foodspecialiteiten zal plaatsvinden in de Evenementenhal Gorinchem.

De verhuizing is noodzakelijk vanwege de sterke groei van de beurs. De huidige locatie in Houten biedt geen uitbreidingsmogelijkheden meer, waardoor zowel nieuwe deelnemers als bestaande exposanten regelmatig moesten worden teleurgesteld. In Gorinchem krijgt de beurs de extra ruimte die nodig is om verder te groeien en alle deelnemers optimaal te faciliteren.

Save the date

De Vakbeurs Foodspecialiteiten 2026 vindt plaats op 14 en 15 september in Gorinchem. Noteer deze datum alvast in uw agenda!

Vakbeurs Foodspecialiteiten (1)