‘Pollmann, sinds 1890’ benoemd tot Global Honoree!

11 maart 2018

Feest afgelopen zaterdagavond in Chicago! Tijdens een gala-avond werd bekendgemaakt dat Anke en Nick Pollmann uit Arnhem met hun winkel ‘Pollmann, sinds 1890’, zijn benoemd tot Global Honoree. Dit is een extra erkenning als ‘best of the best’ in het programma van de Global Innovation Award. 

Aan de Global Innovation Award (GIA), de prestigieuze Amerikaanse prijs voor ‘excellent retailing’ die altijd veel PR oplevert, deden dit seizoen bijna dertig winkels uit de hele wereld mee. Na De Bijenkorf Amsterdam (2011-2012), Kookpunt Rotterdam (2012-2013), Kookwinkel Bianca Bonte in Oostburg (2013-2014) en K’OOK! in Wormerveer (2015-2016) heeft dus wederom een Nederlandse winkel de hoogste erkenning gekregen van een internationale jury en dat is iets om trots op te zijn!

Anke en Nick Pollmann ontvingen de Global Honoree Award uit handen van expertjurylid Anne Kong.

De GIA is een bekroning voor detailhandelsbedrijven die zich op een bijzondere wijze onderscheiden in de markt van huishoudelijke artikelen, kook- en keukengerei, tafelen en cadeaus. De prijzen werden uitgereikt tijdens de International Home + Housewares Show in Chicago.

Anke (34) en Nick (35) Pollmann gingen in de periode 2015-2016 een enorme uitdaging aan. Zij wilden de winkel van zijn ouders weliswaar graag overnemen, maar niet in de toenmalige vorm. Het concept van de klassieke serviezenwinkel, die al 76 jaar in de Arnhemse Vijzelstraat zat, had zijn langste tijd gehad. Evenmin paste het grote pand met meerdere verdiepingen bij het nieuwe concept dat Anke en Nick voor ogen stond. Zij verhuisden de winkel naar de Kerkstraat 41a, waar het magazijn na een zeer ingrijpende verbouwing tot winkel werd getransformeerd.

Daar kon in één klap een nieuw en eigentijds concept worden gepresenteerd, met als overkoepelend thema ‘van thuis eten een feest maken’. Hier worden koken, tafelen én beleving met hoofdletters geschreven. Ook de locatie past uitstekend bij het nieuwe concept: de Kerkstraat behoort namelijk tot het populaire winkelgebied de 7-straatjes, de retail-hotspot van Arnhem met veel speciaalzaken van zelfstandigen.

Het plan voor de nieuwe winkel werd samen met de Arnhemse huisarchitect Fons Kooymans ontwikkeld. De architectuur is rauw, authentiek en industrieel, passend bij de voormalige functie. De ruwe muren, het staal en het beton domineren echter niet, waardoor de producten goed tot hun recht komen en mensen een warm en prettig gevoel krijgen als ze naar  binnen lopen.

Anke en Nick hebben zich met hun nieuwe concept uitstekend aangepast aan een dynamische, veranderende retailomgeving en dat is bij de internationale vakjury dus niet onopgemerkt gebleven. Na de bokaal die hoort bij de ‘Global Innovation Award - Netherlands 2017-2018’, nemen Anke en Nick nu ook de tweede, felbegeerde bokaal mee naar huis: Global Honoree!

De vier andere Global Honorees waren: Harrods Engeland, The Chopping Block USA, Manufactum Duitsland en Tugo Columbia.

De Global Innovation Award wordt in Nederland georganiseerd door vakblad Gemengde Branche en wordt gesponsord door Mepal en Patisse.

 

 

Lees meer nieuws

Uitgever

SOVD

Tel. 079 - 321 92 51
sovd@gebra.nl

Advertentieverkoop

Vakblad voor

Ondernemers en medewerkers in de gemengde branche

Aangesloten bij