BK Cookware en Koninklijke van Kempen & Begeer verkocht

20 februari 2018

De Royal Delft Group heeft de verkoop en levering van alle aandelen in BK Cookware B.V. en B.V. Koninklijke van Kempen & Begeer aan The Cookware Company Europe BVBA succesvol afgerond. De prijs van de aandelen komt uit op € 10.750.000,-.

The Cookware Company wil het nieuwe assortiment en de daarbij behorende merken internationaal op de kaart zetten via haar bestaande verkoopkanalen. Daarbij vormt de identiteit van de overgenomen merken, de hoeksteen van de uitbreidingsstrategie. The Cookware Company voegt daar een eigen visie, de nodige innovatie en internationale ambities aan toe.

“De overname van BK Cookware en Koninklijke Van Kempen & Begeer past volledig in het strategisch plan van The Cookware Company en heeft een aantal strategische voordelen”, vertelt Jan Helskens, president van The Cookware Company. “Ten eerste kan The Cookware Company zo zijn bestaande merkenportefeuille (o.a. GreenPan, red.) verder uitbreiden. Daarnaast zijn we verheugd een zeer ervaren team van professionals in onze groep te verwelkomen. Last but not least ontwikkelen we op deze manier nieuwe segmenten en categorieën die een onmiddellijke bijdrage kunnen leveren aan het resultaat en die een perfecte aanvulling vormen op onze eigen merken, maar ook onze eigen digitale toekomstplannen versterken.”

Wim De Veirman, CEO en co-oprichter van The Cookware Company: “We zijn op weg naar 200 miljoen dollar omzet in 2018, maar daar zijn we niet tevreden mee. We gaan verder dan dat. Het vuur heeft hier nog nooit gebrand als nu. De markt voor keukenartikelen is klaar voor een consolidatie, en wij gaan ons daar in mengen.”

Behalve dat de prijs voor de aandelen € 10.750.000,- bedroeg, worden geen verdere financiële details van de transactie vrijgegeven. Afgesproken is dat beide bedrijven vanuit de huidige locatie in Delft blijven opereren. Ook het team blijft intact en wordt mogelijk nog verder uitgebreid.

Bij de foto, v.l.n.r.: Wim De Veirman, Jan Helskens en Richard Freriks (BK).

Lees meer nieuws

Uitgever

SOVD

Tel. 079 - 321 92 51
sovd@gebra.nl

Advertentieverkoop

Vakblad voor

Ondernemers en medewerkers in de gemengde branche

Aangesloten bij