Extra ruime openingstijden nodig vanwege kerstdrukte

19 december 2017

Circa 85% van de gemeenten staat een koopzondag toe op 24 december aanstaande. Nog nooit deden er zoveel mee aan de koopzondag. Veel gemeenten verruimden de winkeltijden.

In sommige gemeenten mogen winkeliers speciaal vanwege de kerstdrukte nu ook in de ochtend open. In Harderwijk is de topdrukte zelfs aanleiding om voor het eerst in de historie een koopzondag toe te staan. Ook Zwolle heeft alsnog ingestemd met een koopzondag voor kerst. En in Apeldoorn mogen winkeliers, anders dan gebruikelijk, al op zondagochtend open. 60% van de gemeenten staat sowieso toe dat winkeliers op (bijna) alle zondagen van het jaar open mogen. In 25% van de gemeenten mag dat af en toe, met inbegrip van de laatste zondag voor kerst. Kerst valt dit jaar op maandag en dinsdag, waardoor de laatste, eventuele koopdag een zondag is. (Bron: Detailhandel Nederland)

Gebra heeft voor haar leden ook voor 2017-2018 een handig overzicht gemaakt, zodat u precies kunt zien hoe het zit met wel of niet vrij, wel of niet sluiten, wel of niet een toeslag betalen als medewerkers die dag werken. Maak er gebruik van. Eerst even inloggen op www.gebra.nl en dan kunt u naar www.gebra.nl/feestdagen gaan.

Nog geen lid? Ga naar www.gebra.nl/lidworden

Lees meer nieuws

Uitgever

SOVD

Tel. 079 - 321 92 51
sovd@gebra.nl

Advertentieverkoop

Vakblad voor

Ondernemers en medewerkers in de gemengde branche

Aangesloten bij