Vijftien kookwinkels verenigen zich in cook2gether

25 mei 2016

Om nog beter in te kunnen spelen op de wensen van hun klanten - in de winkels en online - en om samen de verkoop een boost te geven, hebben vijftien kookwinkels de coöperatie cook2gether UA opgericht.

Door de inkoop- en innovatiekrachten te bundelen, willen de winkels hun klanten een nog breder assortiment kwaliteitsproducten aanbieden en meegaan met de snelle ontwikkelingen in de retail en op het internet. De winkels kiezen voor een samenwerkingsverband waarin lokaal ondernemerschap en zelfstandigheid behouden blijven en zij toch de voordelen die samenwerking biedt, kunnen benutten. ‘One-size-fits-all’ is nadrukkelijk niet wat de ondernemers willen bereiken. De winkels zijn en blijven uniek.

De initiatiefnemers kiezen voor een coöperatieve vorm van samenwerken vanwege de flexibele in- en uittredingsmogelijkheden en zeggenschap bij de lokale ondernemers.

De coöperatie start deze maand met negentien vestigingen en breidt zich de komende tijd verder uit. Gestreefd wordt naar een landelijke dekking, zodat cook2gether een zeer aantrekkelijke partij voor leveranciers is om A-merken in de markt te zetten.

De winkeliers hebben een gezamenlijke strategie uitgestippeld, gebaseerd op Inspiratie, Innovatie, Inkoop, Informatie en Inspanning/Inkomensverhouding. Door de activiteiten van de winkel nog beter in te laten spelen op de wensen van de klant, willen zij een grote stap zetten naar de speciaalzaak nieuwe stijl.

De initiatiefnemers van cook2gether zijn: Bianca Bonte (Oostburg), cook@home (Amersfoort), De Huismuis (Alkmaar, Haarlem), Dima (Bussum, Huizen), Divine & Delicious (Amsterdam), Kitchen Art (Leiden), K’OOK! (Wormerveer), Kookzaak (Breda), Studio Bazar (Amsterdam), Tegel 1893 (Beverwijk), van den Hurk (Eersel), van Genderen (Spijkenisse), van Nieuwkoop (Sassenheim), Woerdman Kookkado (Alphen a/d Rijn, Gouda) en Zus & Zo Keukengerei (Nijmegen).

Het bestuur bestaat uit Gertjan Woerdman (Voorzitter), Klaas Tegel (Penningmeester) en Debbie van der Veen-Bouguenon (Secretaris). Geïnteresseerde ondernemers kunnen contact opnemen via cook2gether@outlook.com

Lees meer nieuws

Uitgever

SOVD

Tel. 0348 - 41 97 71
gemengdebranche@vakcentrum.nl

Advertentieverkoop

Vakblad voor

Ondernemers en medewerkers in de gemengde branche

Aangesloten bij